CARAVANA DIGICONSTRUCT A AJUNS ÎN OLTENIA

 CARAVANA DIGICONSTRUCT A AJUNS ÎN OLTENIA

La finele lunii martie Caravana DigiConstruct a poposit în Râmnicu Vâlcea, Craiova și Dorbeta Turnu Severin, pentru a prezenta constructorilor, proiectanților și producătorilor de materiale de construcții, dar și celor interesați din Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, proiectul DigiConstruct – Competențe digitale pentru industria construcțiilor (SMIS 143383), proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, în data de 29 martie 2023 cca 50 de invitați au luat loc în Sala de Consiliu, pentru a participa la conferința ”SOLUŢIILE UNEI TRANSFORMĂRI DIGITALE DE SUCCES A SECTORULUI DE CONSTRUCȚII”. După cuvântul de deschidere susținut de dl arhitect șef Petre Mihăilă a fost prezentat proiectul și beneficiarul proiectului, dar și două din temele cursurilor propuse, respectiv Managementul Schimbării și GDPR. Reprezentanta Direcției Județene de Statistice Vâlcea, dna Ioana Badea a arătat rolul și importanța raportărilor pentru statistica oficială. Printre temele conferinței s-au numărat și ”Automatizarea proceselor de evaluare și ofertare” dar și ”Finanțarea digitalizării în domeniul construcțiilor”, iar dl Laurențiu Muja, director tehnic al Casei Sociale a Constructorilor a prezentat modul în care această organizație paritară vine în sprijinul constructorilor, oferind protecție socială angajaților.

Conform chestionarelor de evaluare a evenimentului 75% din participanți au fost extrem de mulțumiți de eveniment iar 25% s-au declarat mulțumiți de temele abordate și de întreaga organizare.

Caravana DigiConstruct a continuat în 30 martie cu Sesiunea de informare de la Universitatea din Craiova, unde au participat 27 persoane, respectiv cu sesiunea de la Drobeta Turnu Severin, ce a avut loc la Hotel Continental, ocazie cu care ne-am întâlnit cu 23 de invitați.

Fiecare sesiune s-a finalizat cu un workshop pentru identificarea nevoilor companiilor din sectorul construcții, atât legate de formare profesională și digitalizare, cât și referitoare la necesita unor intervenții legislative, în interesul investițiilor și al breslei.

Ne-a bucurat interacțiunea cu participanții, dorința acestora de a face parte din proiect, de a-și perfecționa angajații prin intermediul cursurilor online pe care Federația Patronatelor Societăților din Construcții le pune la dispoziție angajaților din IMM-uri prin proiectul DigiConstruct. 

Ne-am simțit onorați de primirea călduroasă a oltenilor, de susținerea și interesul manifestat de cei care au răspuns pozitiv invitației, ceea ce ne face să așteptăm cu nerăbdare următoarele opriri ale Caravanei, următoarele evenimente.

Mulțumim și vă așteptăm cu drag între 19- 21 aprilie la Sfântu Gheorghe, Brașov și Sibiu!

Echipa DigiConstruct.