NOI EVENIMENTE MARCA ”DIGICONSTRUCT”

 NOI EVENIMENTE MARCA ”DIGICONSTRUCT”

Luna mai a reprezentat pentru proiectul ”Digiconstruct – Competențe digitale pentru industria construcțiilor” , proiect cofinanțat prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020 a VII-a lună de implementare.

În cadrul activității A1.1. am continuat seria evenimentelor de informare și promovare, Caravana DigiConstruct poposind la Galați, Constanța și Iași. Bifăm astfel 12 evenimente organizate, din totalul de 21, pe care ni le propunem în cadrul proiectului.

Conferința de la Galați s-a derulat ca panel distinct în cadrul conferinței PSC ”Prezent și Viitor în Construcții” în data de 4 mai, similar și la Iași, în 25 mai 2023, la ambele evenimente înregistrând o participare masivă din partea firmelor – preponderent din proiectare și execuție – care și-au arătat interesul pentru cursurile gratuite oferite prin acest proiect. 

Evenimentul de la Galați a fost găzduit de Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” iar conferința de la Iași s-a ținut în eleganta sală Magnum a Hotelului Internațional.

Dna Irina Forgo, Expert Comunicare și Promovare a făcut o prezentare succintă a Federației, în calitatea de Beneficiar și a prezentat principalele informații legate de scop și obiective, grup țintă, activitățile proiectului, eligibilitate, rezultate și, bineînțeles, cursurile la care angajații din construcții din toate regiunile de dezvoltare – cu excepția Regiunii București-Ilfov – sunt așteptați să se înscrie. 

Vineri, 5 mai 2023 ne-am întâlnit cu constructorii din Regiunea de Dezvoltare Sud- Est – zona Constanța în sala de conferințe a Hotelului Ramada by Wyndham, sesiunea de informarea fiind un prilej pentru participanți de a afla mai multe despre oportunitățile de formare profesională asigurate prin proiectul DigiConstruct. 

Mai mult, participanții au beneficiat și de o prezentare a experinței utilizării tehnologiei BIM în proiectare, care  – este evident pentru toți – este viitorul proiectelor de investiții.  Utilizarea BIM aduce numeroase beneficii, cum ar fi: o proiectare mai riguroasă, o coordonare optimizată între specialități, capacitatea de a opera modificările asupra proiectului mult mai ușor și rapid, extragerea automata a cantităților și a costurilor, dar cel mai important, se elimină astfel multe din erorile umane atât la nivel de proiectare, cât și la execuție.Vă așteptăm la cursuri, vă așteptăm la următoarele evenimente de informare!